Kaip pagerinti savo kredito balą

Turinys

Share
Tweet
Share

Bankų ar nebankinių institucijų atsakymas, ar bus suteikta paskola, dažnai priklauso nuo tam tikrų veiksnių ir charakteristikų. Kartais, net kai manote, kad atitinkate visas sąlygas, galite sulaukti neigiamo atsakymo. Viena iš dažnai pasitaikančių tokių atvejų priežasčių - žemas kredito balas. Šiame straipsnyje aptarsime, kas yra kredito balas ir kaip jį pagerinti.

Kas yra kredito balas?

Kredito balas - tai visų veiksnių, susijusių su Jūsų finansiniu elgesiu, analizės rezultatas. Aukštas kredito balas Jums gali padėti gauti norimą kreditą. Jei norite būti tikri, kad atitinkate reikalavimus, turėtumėte patikrinti savo FICO balą. FICO balas svyruoja nuo 300 iki 850, o geru balu laikomas nuo 500 ar didesnis.

Jei turite vidutinį ar žemą kredito balą, turėtumėte apsvarstyti keletą būdų, kaip galite jį pagerinti. Štai keli patarimai:

  • Laiku mokėkite įmokas iš kitų paskolų

Jei turite negrąžintų paskolų, pirmiausia turėtumėte mokėti įmokas laiku, nes vėluojantys mokėjimai daro didelę įtaką Jūsų kredito balui. Jeigu nuolat vėluojate sumokėti įmokas, apie Jus bus pranešama Kreditų biurui. Tai kelia pavojaus signalą bankams, kurie Jus priskirs prie didelės rizikos grupės dėl vėluojančių įmokų.

Ta pati situacija galioja ir ankstesnėms paskoloms, nes Kreditų biure atlikus balų patikrą bus parodyta informacija apie įmokų mokėjimą. Visi paskutinių 4 metų finansiniai duomenys yra fiksuojami Kreditų biure, todėl informacija gali būti naudinga tais atvejais, kai norite pagerinti savo kredito balą.

  • Nenaudokite visų savo kreditinėje kortelėje turimų pinigų

Jei turite kreditinę kortelę, turėtumėte atsižvelgti į tai, kad bankai analizuoja, kaip naudojatės šiais įrankiais, kuomet kreipiatės dėl kitos paskolos. Kortelės išrašas ir balansas yra svarbus siekiant pagerinti Jūsų FICO balą, todėl svarbu protingai ir pagrįstai naudotis šia finansine priemone.

  • Venkite teikti kelias kredito užklausas tuo pačiu metu

Net ir pakartotinės užklausos prisideda prie Jūsų FICO balo, ypač jei ateina neigiamas atsakymas į Jūsų pateiktą užklausą. Paprasčiau tariant, kuo labiau reikalausite paskolos, tuo aiškiau bankas supras, kad kažkas negerai. Ekstremaliomis situacijomis arba kai Jums reikia tik nedidelės pinigų sumos, galite pasinaudoti nebankinėmis paskolomis. Jei vis dėlto teikiate pirmenybę bankams, pasitikrinkite, ar atitinkate reikalavimus tiesiogiai banko filiale.

Neturite kredito istorijos?

Ypatinga situacija iškyla tuomet, kai Jūs neturite jokios kredito istorijos. Nesvarbu, ar gavote kreditą daugiau nei prieš 4 metus, ar Jums niekada nereikėjo paskolos, visa tai matoma iš FICO balo. Bankai linkę nepasitikėti klientais, kurie neturi kredito istorijos, nes tokiu atveju jie neturi informacijos, kaip klientui sekasi mokėti įmokas.

Tai yra priežastis, kodėl svarbu pagalvoti apie kredito istorijos kūrimą. Kredito istoriją galite susikurti mažesnės sumos paskolai arba kreditine kortele. Nei jei tai ne visai atitinka Jūsų poreikius, tai lengviausias būdas susikurti kredito istoriją. Nepamirškite mokėti įmokų laiku, kad susidarytumėte Jums palankią mokėjimų istoriją, kuri įtikins institucijas suteikti Jums norimą paskolą.

Prieš imantis šių veiksmų, pasinaudokite kredito balo skaičiuokle, kuri Jums parodys, kur tiksliai esate. Taip pat galite kreiptis į įmones, kurios siūlo tokios analizės paslaugas, ir pataria, ką reikia daryti, kad pagerintumėte savo kredito balą.

Refinansuokite paskolas iš kitų bankų

Gali būti sunku mokėti įmokas, ypač jei jos sudaro didelę Jūsų pajamų dalį. Vienas iš sprendimų šiuo klausimu yra paskolų refinansavimas. Tai Jums gali būti naudinga dėl kelių priežasčių - galėsite pakeisti palūkanų normą į Jums palankesnę, ir pratęsti kredito laikotarpį ilgesniam laikui.

Paskutinis, bet ne mažiau svarbus dalykas - visas mokėtinas įmokas galėsite įtraukti į vieną kreditą, o tai padės neatsilikti nuo mokėjimų ir taip pasikelti FICO balą.

Pirmiausia rinkitės trumpalaikes paskolas

Jei turite prastą kredito balą, tikriausiai bankai Jums nesiūlys paskolų didelėms sumoms ar labai ilgam laikotarpiui. Sprendimas, kaip galite pagerinti savo kredito balą, yra trumpesnio laikotarpio (1-5metų) paskolos, siekiant įrodyti bankui savo mokumą, atsakomybę ir savo, kaip paskolos gavėjo, elgesį.

Domėkitės ir susipažinkite su savo FICO balu

Net jei manote, kad esate tinkamas kandidatas paskolai gauti, turite atsižvelgti į tai, kad bankai atsižvelgia į daugelį kriterijų. Štai kodėl svarbu sužinoti apie jų reikalavimus, perskaityti informaciją apie savo kredito balą ir kaip jį galima pagerinti.

Jeigu Jums reikia pinigų greitai, o kredito balo gerinimo procesas užsitęsia ilgiau nei planuota, nepamirškite, kad turite galimybę pasinaudoti nebankinėmis paskolomis internetu, kurios gali būti puikus sprendimas skubiose situacijose. Beje, net ir tokiu atveju Jūs turėsite praeiti patikrinimą, tačiau procesas bus daug greitesnis ir naudingesnis.

Pateikėme kelis būdus, kaip galite džiaugtis geru FICO balu, kuris garantuos paskolos gavimą. Apsvarstykite kiekvieną aspektą ir nepamirškite paprašyti specialistų pagalbos analizuojant Jūsų kredito balą ir kitos su juo susijusios informacijos.

Autorius:
Emil Kjær
Emil Kjær
General Manager

Emil naudojasi savo patirtimi, kad pakeistų finansų sektorių. Jis studijavo University of Southern Denmark (SDU) ir nuo 2013 m. yra „Intelligent Banker“ generalinis direktorius. Emil padėjo daugiau nei 500 000 vartotojų visame pasaulyje rasti geriausius finansinius sprendimus.

Susiję straipsniai

2024 m. sausio 15 d.
5 lengvi patarimai, kaip planuoti asmeninį biudžetą
Ieškote paprastų ir prieinamų patarimų ir sprendimų, kaip planuoti asmeninį biudžetą ir sutaupyti pinigų? Pateikiame 5 mūsų atrinktus geriausius pasirinkimus.
Skaityti daugiau
2023 m. gruodžio 25 d.
Kreditingumas - viskas apie kredito reitingą
Kreditingumas - tai rodiklis, pagal kurį kreditoriai sprendžia, ar asmuo yra tinkamas gauti pasirinktą paskolą. Sužinokite daugiau apie kredito reitingą čia.
Skaityti daugiau
2023 m. gruodžio 11 d.
Viskas, ką turėtumėte žinoti apie Kreditų biurą
Kreditų biuras: tai institucija apie asmens ar įmonės kreditų istoriją. Visą reikalingą informaciją apie Kreditų biurą ir jų renkamus duomenis galite rasti čia.
Skaityti daugiau
Copyright © 2024 Moneezy - All Rights Reserved